اکسپریا Z4 می تواند این شکلی باشد؟!

ساخت وبلاگ

در اولین برخورد با اکسپریا Z3 سونی،محصولی تحسین بر انگیز و متفاوت را پیش روی خود دیدم.با توجه به اینکه این تلفن (حداقل بر روی کاغذ)نسبت به نسل قبل پیشرفت خاصی را نشان نمی دهد تصور می کردم باید تفاوت ها و پیشرفت ها در ارتقای عملکرد دستگاه باشد.

در ملاقات با اکسپریا Z3 دریافتم که تصورم اشتباه نبود و این تلفن را باید به درستی اوج تکامل در بخش موبایل سونی نامید.شاید حضور ذهن کافی نداشته باشم اما هر چه فکر می کنم تلفنی را به خاطر نمی آورم که تا به این اندازه ظرافت و زیبایی را با کیفیت و استحکام در آمیخته باشد.این موضوع زمانی که برای اولین بار اکسپریا Z Ultra را ملاقات کردم به ذهنم رسید که چگونه می توان این چنین طراحی باریک و ظریفی را در کنار استحکام بالا و حتی استاندارد های مقاومتی در برابر آب و گرد و غبار ارائه کرد.این خود هنریست که در هر کجا نمی توان سراغ گرفت.ادامه مطلب را در dkaaren دنبال کنید...

در اولین برخورد با اکسپریا Z3 سونی،محصولی تحسین بر انگیز و متفاوت را پیش روی خود دیدم.با توجه به اینکه این تلفن (حداقل بر روی کاغذ)نسبت به نسل قبل پیشرفت خاصی را نشان نمی دهد تصور می کردم باید تفاوت ها و پیشرفت ها در ارتقای عملکرد دستگاه باشد.

در ملاقات با اکسپریا Z3 دریافتم که تصورم اشتباه نبود و این تلفن را باید به درستی اوج تکامل در بخش موبایل سونی نامید.شاید حضور ذهن کافی نداشته باشم اما هر چه فکر می کنم تلفنی را به خاطر نمی آورم که تا به این اندازه ظرافت و زیبایی را با کیفیت و استحکام در آمیخته باشد.این موضوع زمانی که برای اولین بار اکسپریا Z Ultra را ملاقات کردم به ذهنم رسید که چگونه می توان این چنین طراحی باریک و ظریفی را در کنار استحکام بالا و حتی استاندارد های مقاومتی در برابر آب و گرد و غبار ارائه کرد.این خود هنریست که در هر کجا نمی توان سراغ گرفت.با تکامل تلفن های سونی، که کاملا مستقل از شرکت اریکسون طراحی و تولید شده،از اکسپریا Z تا اکسپریا Z3 راهی از فاجعه تا فوق العاده طی شده!

کوتاه اینکه با در دست گرفتن اکسپریا Z3 با خود فکر کردم که اکسپریا Z4 می تواند چگونه باشد.این پرسشی است که هر کدام از ما از دید خود پاسخی متفاوت برای آن داریم.در این جا من تصمیم گرفته ام تا دید خود درباره پرچمدار بعدی اسمارتفون های سونی, یعنی اکسپریاZ4 را تصویر کنم. البته تنها به طراحی تلفن از نظر ظاهری و نرم افزار پرداخته ام و مشخصات سخت افزاری،یا امکانات و کارایی تلفن که خود مبحث دیگری است،مورد توجه من نیست.

کمی پیشتر،طراحی سونی را تحسین کردم و حتی آن را نمونه ای بی نظیر خواندم.این موضوع ارائه هر گونه طرح جایگزینی را بسیار دشوار می کند.در این طرح،تلاش کردم تا کمی بیشتر به کاهش فضای اطراف صفحه نمایش فکر کنم.با این وجود نباید انتظار داشت که به مانند برخی تولید کنندگان،کیفیت و استحکام فدای حاشیه های بسیار باریک شود.به علاوه همچنان قطعاتی مثل اسپیکر های استریو،ویبراتور،مدارات آنتن و...باید جای خود را در فضای اطراف صفحه نمایش داشته باشند.

اما برای کاهش حاشیه های بالا چاره ای جز انتقال ماژول نسبتا بزرگ دوربین نیست.دوربین در این طرح از حاشیه بالا به پشت منتقل شده.برای اینکه این موضوع باعث افزایش ضخامت ازار دهنده نباشد.برد اصلی به اندازه ماژول دوربین فضای خالی خواهد داشت.یعنی دوربین به پشت صفحه نمایش خواهد چسبید.این شیوه ای است که در گذشته در گوشی های سونی(اریکسون) و نوکیا بسیار استفاده می شد.به این ترتیب می توان ضخامت زیر 9 میلیمتر را برای این گوشی متصور بود.

این سبک طراحی، ارگونومی عالی و طراحی چشم نواز در خور سونی را پدید می آورد.از جمله موارد دیگر می توان به قابلیت جدا سازی درب پشتی و باتری،قرار گرفتن سوکت شارژ در قسمت پایین(بدون درپوش)،قرار گرفتن درگاه سیمکارت و کارت حافظه در پشت دستگاه در کنار حفظ قابلیت ضد آب آن اشاره کرد.

برای اینکه اتصال باتری در برخورد با رطوبت کاملا ایمن باشد،در قسمت پشت دستگاه سه پین مثبت،BSI و منفی بوسیله فلت به باتری متصل می شوند.

در نمای جلوی دستگاه همان ظاهر آشنای اسمارتفون های سونی مشاهده می شود.در بخش پایین صفحه نمایش محل قرار گیری اسپیکر، کمی بزرگتر طراحی شده و دور تا دور آن با یک نوار اکرلیکی احاطه شده است که عملکردی مشابه نوار موجود در تلفن هایی چون اکسپریا Sp دارد.

سیاست همیشگی سونی در طراحی رابط کاربری حفظ سادگیست.ساده بودن مانع پیشرفت نخواهد شد اما ایجاد تغییرات را کمی دشوار خواهد کرد.تغییرات باید به گونه ای باشد که همراه با حفظ سادگی همیشگی،تفاوت را نیز به خوبی به نمایش در آورد. همچنین راحتی استفاده و ساده فهمی این رابط کاربری نیز باید مورد توجه باشد.از طرفی طراحی ظاهری فعلی،بسیار قدیمی و تکراری به نظر می رسد.آیکون هایی که سونی برای برنامه های اختصاصی خود طراحی کرده نیز کاملا نا هماهنگ با ظاهر سیستم عامل اندروید است و جذابیت چندانی ندارد.

با این توضیحات تصور من از رابط کاربری جدید اینگونه است:

جهت حفظ سادگی و در دسترس بودن هر چه بیشتر همه آنچه که احتیاج دارید،با کشیدن دایره نوار پایین به سمت بالا(به یاد جوی استیک های سونی اریکسون!)،کادری تا نیمه صفحه باز می شود(قابلیت تمام صفحه شدن نیز دارد) که خود دارای سربرگ هایی برای تقسیم بندی بهتر برنامه ها و تنظیمات است.

این سربرگ ها شامل:برنامه ها،اسمال اپ ها،اعلانات،تنظیمات سریع و تنظیمات است.با ورود به سایر برنامه های اختصاصی سونی(مثلا واکمن) سربرگ های این نوار نیز تغییر خواهد کرد،یا می توان سربرگ های جدید را اضافه نمود.به این ترتیب تقریبا هر آنچه نیاز دارید به سادگی و یکجا در اختیار شماست.

به شخصه آیکون های رابط کاربری سونی را بسیار دوست دارم. و تصور می کنم اگر شما نیز از مشتری های همیشگی سونی باشید با من همفکرید.اما زمان آن رسیده که این آیکون ها نیز رنگ و روی جدیدی به خود بگیرند.به همین خاطر تصور کردم می توان با حفظ همان آیکون های آشنا،آنها را به شکلی ساده تر طراحی نمود.آیکون های جدید بیشتر به سمت طراحی تخت و ساده گرایانه حرکت کرده اند.اما آیکون برنامه های اختصاصی سونی چندان جذابیتی(حداقل برای من!) ندارند و ترجیح می دهم که به کلی تغییر کنند.در زیر چند نمونه از آیکون های پیشنهادی را می بینید.

تا چه اندازه با مواردی که توضیح دادم و مشاهده کردید موافقید؟ آیا مایلید اکسپریا Z4 سونی این شکلی باشد؟!

عشق تکنولوژی...
ما را در سایت عشق تکنولوژی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 3dkaaren2 بازدید : 227 تاريخ : يکشنبه 26 دی 1395 ساعت: 22:36